Början till ett bildgalleri

Sökformulär

Början till ett bildgalleri

Hantverksgatan i Halmstad

Har påbörjat ett bildgalleri på hemsidan, ska fylla på det efterhand med framförallt privat plåtade bilder.
Jag som är så gammal håller envist fast vid det gamla begreppet att plåta, inte så som många säger idag "fota" vilket för mig låter som att fota någon i rö-en. När jag för många år sedan började som reklamfotoelev fanns det en del ord som var tvungna för att inte framstå som amatör, fotografera var att plåta, fotografering var en plåtning, ingen bild fick kallas för ”kort”, kort är vykort, visitkort m.m. Att göra kopior i labbet var att ”slå” eller ”dunka” fram kopior. Framkallning var ”soppa” därför soppade man bilder och filmer, inte framkallade. 
Repor i negativ togs bort av näsfett, jepp inga konstiga ord, rent fett från näsroten.

Okej jag vet att min dotters klasskompisar frågar om jag kände Gustav Vasa eller möjligen hans far. Ska försöka vänja mig vid dagens vokabulär. Åldern gör att jag vet varför iconerna i Photoshop ser ut som de gör, pjattar, knutna händer och svampar. Förstår varför "oskarp mask" betyder att en bild blir skarpare och klarar att göra det analogt.