Fine Art Print - Konsttryck - Gicléetryck

Fine Art Print eller som en del fortfarande kallar det Giclée. Kvalitetsprint med ljusbeständigt pigmentbläck på syrafria papper av bomull och/eller alfa-cellulosa med mycket lång hållbarhet.

Fine Art Print är mycket lämpligt för konstfoto, illustrationer och konstreproduktioner.
Vi har en mångårig erfarenhet av denna typ av print till konstnärer och fotografer. Exklusiva utskrifter för utställningar, konstförsäljning och reproduktioner.
Material vi använder är certifierade enligt ISO 9706 eller motsvarande. Printen görs med pigmenterat originalbläck från Epson. Dessa print har en extremt bra arkivbeständighet.

Utskrifter på samma sätt och  med samma bläck men på material som inte är bomull eller alfa-cellulosa hittar du här.

Vi ger dig på köpet en personlig service med en lång erfarenhet av bild och print. Vi granskar alla bilder manuellt före print och kan ge dig hjälp och tips om hur dina utskrifter kan göras på bästa sätt. Vi bollar gärna idéer med dig om just dina bilder och utskrifter.

Är inte bilden digital hjälper vi gärna till med reproduktioner, antingen genom avfotografering eller skanning.

Svartvita utskrifter Printas med svart och två olika grå bläck helt utan färgpigment. Detta gör att man slipper färgskiftningar beroende på ljuset färgtemperatur.

Papper och priser

För information och bilder på olika papper samt priser klicka på knappen här under.

Skicka filer

Mindre filer kan bifogas i ett mail. Bäst är dock om ni ringer eller mailar oss innan så skickar vi en länk där filen/filerna kan laddas upp direkt i en mapp för ert arbete.

Provutskrift

För att se hur din  bild kommer att se ut i print på ett visst Fine Art papper kan du beställa provutskrift. För 150:- inkl. moms och porto får du 2 st utskrifter i A4. Antingen två olika bilder eller en bild på två olika material.