Stora canvastavlor

Foto Ateljé Anna Cecilia
Foto Ateljé Anna Cecilia

Vi har nu levererat en större beställning av canvastavlor i Fine Art kvalitet. 16 st tavlor i måtten 120×80 cm, det är naturmotiv fotograferade av Anna Andersson på Ateljé Anna Cecilia i Göteborg som också är beställaren. Canvasen är fernissad med Hahnemühles helt matta lack vilket ger en skön känsla helt utan blänk. Spänt upp canvasen på extra kraftiga ramar med krysstag har vår granne och samarbetspartner TB List gjort. Rätt mäktigt att se 16 st så stora tavlor med snygga naturmotiv samtidigt. 

När det gäller canvas och olika lacker är det något jag testat en hel del med senaste tiden. Det är någonting som under alla år tidigare har varit helt problemfritt men framförallt matt konstnärsfernissa har haft en tendens att inte vilja flyta ut ordentligt och skapa små ljusa prickar. Har oftast fått blanda i ca 25% blank fernissa för att få en viskositet på lacken somt fungerar. Det jag tycker fungera bäst nu är en polycotton canvas som först lackas med Hahnemühles silk och sista strykningen med deras matta om det nu ska vara en matt yta på duken. Enbart silk ger en något djupare svärta och får dukens struktur att framträda mer vilket i vissa fall kan vara en stor fördel.

Print on Demand- Ad Art

Print on Demand

Det har under hösten nästan varje vecka kommit förfrågningar om Print on Demand. Att vi printer och skickar efterhand som print blir sålda. Skickas direkt till slutkund eller konstnär/fotograf för numrering och signering.  Det finns stora fördelar med detta för kunderna, att slippa ligga på kostsamma lager och veta att

Chess på svenska

Hemsida för Chess på svenska

Ytterligare en hemsida är nu klar och släppt idag. Det är en hemsida för musikalen Chess på svenska. Denna har jag byggt i WordPress tillsammans med Johanna Ericsson på Strongberg Production AB. Johanna har med bestämd hand ner på millimeter- eller pixelnivå talat om var allt skall ligga och hur

HYC hemsida

Hemsida HYC och Norra Hamnen Marina

Det mesta är nu färdigt med en ny gemensam hemsida för Helsingborg Yacht Club och Norra Hamnen Marina AB, så pass färdig att den nu ligger ute officiellt hyc.se. Resten av arbetet kan nu byggas på efterhand. Hemsidan innehåller information för både HYC och Marinan för medlemmar och besökande båtar/husbilar.

Engelholms Glass Nougatti

Glassomslag

Glass har i över 20 år varit en ganska stor del av jobben. Allt från glassomslag till hemsidor och lasbilsdekorer. Engelholms Glass har funnits som kund under alla dessa år men har även gjort många jobb till glassbilar, Pipersglace och Klings Glass. Så glass är verkligen en produkt som man

Nikon Z6 - Ad Art

Nikon Z6

Har nu haft min spegelfria kamera Nikon Z6 i några veckor och är otroligt nöjd. Ända sedan spegelreflexkamerorna (SLR Single Lens Reflex) kom har det varit det man plåtat med om det inte varit storformatskameror typ Sinar, där bilden var upp och ner och spegelvänd i sökaren. Efter att ha