Stora canvastavlor

Foto Ateljé Anna Cecilia
Foto Ateljé Anna Cecilia

Vi har nu levererat en större beställning av canvastavlor i Fine Art kvalitet. 16 st tavlor i måtten 120×80 cm, det är naturmotiv fotograferade av Anna Andersson på Ateljé Anna Cecilia i Göteborg som också är beställaren. Canvasen är fernissad med Hahnemühles helt matta lack vilket ger en skön känsla helt utan blänk. Spänt upp canvasen på extra kraftiga ramar med krysstag har vår granne och samarbetspartner TB List gjort. Rätt mäktigt att se 16 st så stora tavlor med snygga naturmotiv samtidigt. 

När det gäller canvas och olika lacker är det något jag testat en hel del med senaste tiden. Det är någonting som under alla år tidigare har varit helt problemfritt men framförallt matt konstnärsfernissa har haft en tendens att inte vilja flyta ut ordentligt och skapa små ljusa prickar. Har oftast fått blanda i ca 25% blank fernissa för att få en viskositet på lacken somt fungerar. Det jag tycker fungera bäst nu är en polycotton canvas som först lackas med Hahnemühles silk och sista strykningen med deras matta om det nu ska vara en matt yta på duken. Enbart silk ger en något djupare svärta och får dukens struktur att framträda mer vilket i vissa fall kan vara en stor fördel.

Mina sidor

”Mina sidor” ytterligare ändringar

Nu har ni fler möjligheter i den personliga filhanteraren, det har tidigare inte varit tillåtet att radera eller flytta filer och mappar. Det är nu ändrat till fullständiga rättigheter, ni kan nu radera och flytta filer samt skapa nya mappar och på det viset bättre organisera filerna. Sidan med ”Privat

Ad Art - Mina sidor

”Mina sidor” uppdaterade

”Mina sidor” för inloggade kunder har äntligen fått en behövlig uppdatering. Nu helt fokuserat på att se och hantera dina egna filer, ladda ner och ladda upp nya. Filhanteraren ligger direkt på förstasidan och är kopplad till din privata mapp på servern.  Kan vara så att en del av er

Fine Art som undermålning

Fine Art print, Giclée, som undermålning

Fine Art prints, Giclée, går utmärkt att använda som undermålning. Detta fungerar både på papper och canvas och kan användas istället för traditionell undermålning eller projicering.  För att det skall kunna kallas en originalmålning behöver hela ytan målas och printen täckas helt. Det finns ju också en möjligheten att inte

Mats Ljungbacke hemsida

Hemsida Mats Ljungbacke

Mats Ljungbacke är en konstnär från Dalsland men numera verksam i Vejbystrand. Har under den tiden vi jobbat ihop (knappt 2 år) gjort ett stort antal reproduktioner av Mats akvareller. Dessa har blivit gjorda som Fine Art prints vilka Mats säljer vidare.Fick för ett tag sedan en förfrågan om att

Print on Demand- Ad Art

Print on Demand

Det har under hösten nästan varje vecka kommit förfrågningar om Print on Demand. Att vi printer och skickar efterhand som print blir sålda. Skickas direkt till slutkund eller konstnär/fotograf för numrering och signering.  Det finns stora fördelar med detta för kunderna, att slippa ligga på kostsamma lager och veta att