Ny skrivare, Epson SureColor

Epson SureColor
Epson SureColor

För knappt två veckor sedan var frustrationen stor hos mig när Stylus Pro skrivaren inte ville skriva ut ordentligt längre. I två dagar försökte jag rengöra och få igång den igen men gav sedan upp och insåg att det var dags för en ny.

Beställde en ny Epson SureColor, blev lite problem att få in den när man insåg att den var rätt mycket större och tyngre än den gamla. En flyttfirma fick i torsdags se till att den kom på plats. När jag torsdag e.m. printade de första jobben var det ren glädje att se resultaten. Självklart förbättrad på en massa punkter och utskriftskvalitén var otroligt bra. Inte för att jag eller någon annan tyckt att Stylus Pro gjorde annat än bra utskrifter var detta ändå ett snäpp bättre. Dessutom kommer den med de funktioner som finns att vara stabilare i sina utskrifter från gång till gång. Till slut blev detta maskinhaveri ett riktigt bra lyft.

Dessutom har denna maskin både matt och blankt bläck i sig samtidigt vilket ger helt andra möjligheter att ny även printa på halv- och helblanka material. Har tidigare saknat att kunna köra foto på barytpapper och få en mer känsla av gamla tiders analoga fotopapper.

Fine Art som undermålning

Fine Art print, Giclée, som undermålning

Fine Art prints, Giclée, går utmärkt att använda som undermålning. Detta fungerar både på papper och canvas och kan användas istället för traditionell undermålning eller projicering.  För att det skall kunna kallas en originalmålning behöver hela ytan målas och printen täckas helt. Det finns ju också en möjligheten att inte

Mats Ljungbacke hemsida

Hemsida Mats Ljungbacke

Mats Ljungbacke är en konstnär från Dalsland men numera verksam i Vejbystrand. Har under den tiden vi jobbat ihop (knappt 2 år) gjort ett stort antal reproduktioner av Mats akvareller. Dessa har blivit gjorda som Fine Art prints vilka Mats säljer vidare.Fick för ett tag sedan en förfrågan om att

Foto Ateljé Anna Cecilia

Stora canvastavlor

Vi har nu levererat en större beställning av canvastavlor i Fine Art kvalitet. 16 st tavlor i måtten 120×80 cm, det är naturmotiv fotograferade av Anna Andersson på Ateljé Anna Cecilia i Göteborg som också är beställaren. Canvasen är fernissad med Hahnemühles helt matta lack vilket ger en skön känsla

Print on Demand- Ad Art

Print on Demand

Det har under hösten nästan varje vecka kommit förfrågningar om Print on Demand. Att vi printer och skickar efterhand som print blir sålda. Skickas direkt till slutkund eller konstnär/fotograf för numrering och signering.  Det finns stora fördelar med detta för kunderna, att slippa ligga på kostsamma lager och veta att

Chess på svenska

Hemsida för Chess på svenska

Ytterligare en hemsida är nu klar och släppt idag. Det är en hemsida för musikalen Chess på svenska. Denna har jag byggt i WordPress tillsammans med Johanna Ericsson på Strongberg Production AB. Johanna har med bestämd hand ner på millimeter- eller pixelnivå talat om var allt skall ligga och hur