Skrivaren SureColor vs StylusPro

Nozzle Check SureColor
Nozzle Check SureColor

Efter drygt två månader med den nya printern SureColor är det bara positiva erfarenheter. Det som med den gamla StylusPro var ett stort problem framför allt mot slutet, igensatt skrivarhuvud är med denna totalt borta, än så länge skall kanske tilläggas. Efter att ha varit borta från jobbet i fem dagar gjorde jag i morse ett ”nozzle check”, se bilden ovan. Inte ens en enda saknad prick fanns i testet.

Kan inte ens komma ihåg när jag såg ett så helt rent skrivarhuvud i den gamla StylusPro, där fick man oftast vara nöjd med ett det saknades lite här och där.Som tur var sökte jag och hittade ganska mycket info om folks erfarenheter om skrivaren när jag installerade den. Denna kan med vissa tidsintervaller göra rengöringar själv, hittade en firma i Kalifornien som satt intervallet till 24 timmar men sa samtidigt att dom nog skulle prova att öka den tiden. Själv satte jag den till 36 timmar och haft detta under två månader, helt utan problem. Tyvärr är grundinställningen på maskinen inga automatiska rengöringar och att stänga av sig när den är oanvänd.

En annan positiv sak med SureColor är att den verkligen tömmer bläckpatronerna helt det var en sak som retade mig många gånger tidigare när maskinen påstod att patronen var tom kunde jag genom att skaka den känna att det fanns bläck kvar. Speciellt vid rengöringar när det bara var några procent kvar ”nollade” maskinen ut patronen och den fick kastas. När det gäller själva utskrifterna är skillnaden inte jättestor när jag ser till jobb som körs ut nu och jämför med gamla print men visst är det en skillnad. Lite större färgomfång genom att magenta numera är en Vivid Magenta och samma med light magenta.

Färgstabiliteten och säkerheten när man printar är en riktigt skön känsla.

Mina sidor

”Mina sidor” ytterligare ändringar

Nu har ni fler möjligheter i den personliga filhanteraren, det har tidigare inte varit tillåtet att radera eller flytta filer och mappar. Det är nu ändrat till fullständiga rättigheter, ni kan nu radera och flytta filer samt skapa nya mappar och på det viset bättre organisera filerna. Sidan med ”Privat

Ad Art - Mina sidor

”Mina sidor” uppdaterade

”Mina sidor” för inloggade kunder har äntligen fått en behövlig uppdatering. Nu helt fokuserat på att se och hantera dina egna filer, ladda ner och ladda upp nya. Filhanteraren ligger direkt på förstasidan och är kopplad till din privata mapp på servern.  Kan vara så att en del av er

Fine Art som undermålning

Fine Art print, Giclée, som undermålning

Fine Art prints, Giclée, går utmärkt att använda som undermålning. Detta fungerar både på papper och canvas och kan användas istället för traditionell undermålning eller projicering.  För att det skall kunna kallas en originalmålning behöver hela ytan målas och printen täckas helt. Det finns ju också en möjligheten att inte

Mats Ljungbacke hemsida

Hemsida Mats Ljungbacke

Mats Ljungbacke är en konstnär från Dalsland men numera verksam i Vejbystrand. Har under den tiden vi jobbat ihop (knappt 2 år) gjort ett stort antal reproduktioner av Mats akvareller. Dessa har blivit gjorda som Fine Art prints vilka Mats säljer vidare.Fick för ett tag sedan en förfrågan om att

Foto Ateljé Anna Cecilia

Stora canvastavlor

Vi har nu levererat en större beställning av canvastavlor i Fine Art kvalitet. 16 st tavlor i måtten 120×80 cm, det är naturmotiv fotograferade av Anna Andersson på Ateljé Anna Cecilia i Göteborg som också är beställaren. Canvasen är fernissad med Hahnemühles helt matta lack vilket ger en skön känsla