Skrivaren SureColor vs StylusPro

Nozzle Check SureColor
Nozzle Check SureColor

Efter drygt två månader med den nya printern SureColor är det bara positiva erfarenheter. Det som med den gamla StylusPro var ett stort problem framför allt mot slutet, igensatt skrivarhuvud är med denna totalt borta, än så länge skall kanske tilläggas. Efter att ha varit borta från jobbet i fem dagar gjorde jag i morse ett ”nozzle check”, se bilden ovan. Inte ens en enda saknad prick fanns i testet.

Kan inte ens komma ihåg när jag såg ett så helt rent skrivarhuvud i den gamla StylusPro, där fick man oftast vara nöjd med ett det saknades lite här och där.Som tur var sökte jag och hittade ganska mycket info om folks erfarenheter om skrivaren när jag installerade den. Denna kan med vissa tidsintervaller göra rengöringar själv, hittade en firma i Kalifornien som satt intervallet till 24 timmar men sa samtidigt att dom nog skulle prova att öka den tiden. Själv satte jag den till 36 timmar och haft detta under två månader, helt utan problem. Tyvärr är grundinställningen på maskinen inga automatiska rengöringar och att stänga av sig när den är oanvänd.

En annan positiv sak med SureColor är att den verkligen tömmer bläckpatronerna helt det var en sak som retade mig många gånger tidigare när maskinen påstod att patronen var tom kunde jag genom att skaka den känna att det fanns bläck kvar. Speciellt vid rengöringar när det bara var några procent kvar ”nollade” maskinen ut patronen och den fick kastas. När det gäller själva utskrifterna är skillnaden inte jättestor när jag ser till jobb som körs ut nu och jämför med gamla print men visst är det en skillnad. Lite större färgomfång genom att magenta numera är en Vivid Magenta och samma med light magenta.

Färgstabiliteten och säkerheten när man printar är en riktigt skön känsla.

HYC hemsida

Hemsida HYC och Norra Hamnen Marina

Det mesta är nu färdigt med en ny gemensam hemsida för Helsingborg Yacht Club och Norra Hamnen Marina AB, så pass färdig att den nu ligger ute officiellt hyc.se. Resten av arbetet kan nu byggas på efterhand. Hemsidan innehåller information för både HYC och Marinan för medlemmar och besökande båtar/husbilar.

Engelholms Glass Nougatti

Glassomslag

Glass har i över 20 år varit en ganska stor del av jobben. Allt från glassomslag till hemsidor och lasbilsdekorer. Engelholms Glass har funnits som kund under alla dessa år men har även gjort många jobb till glassbilar, Pipersglace och Klings Glass. Så glass är verkligen en produkt som man

Nikon Z6 - Ad Art

Nikon Z6

Har nu haft min spegelfria kamera Nikon Z6 i några veckor och är otroligt nöjd. Ända sedan spegelreflexkamerorna (SLR Single Lens Reflex) kom har det varit det man plåtat med om det inte varit storformatskameror typ Sinar, där bilden var upp och ner och spegelvänd i sökaren. Efter att ha

Yoink

Yoink

Jag har alltid irriterat mig på att ”copy paste” bara kan innehålla det senast kopierade. Har genom åren testat ett antal tillägg som kan hantera flera objekt. Jobbade några år med ett ”klippbord” som höll de senaste 10 kopierade sakerna. Lite krångligt att hitta det kopierade som jag ville komma

Ad Art på Storgatan

Större kontorsyta

Efter flytten till kontorshotellet Storgatan 16 i Ängelholm för knappt ett år sedan har det varit ganska mycket ”compact living”. Efterbearbetning av printen har mest skett i det gemensamma fikarummet och plåtande av tavlor i huvudsak utomhus på gården i skugga och produktfotograferande hos kund. Drömmen började växa att kontoret